23. února 2021
Kategorie: Finance a podnikání, PR

Sníte o vlastní pizzerii? Naplánujte si podnikání právě teď!

Nebylo by moc chytré otevřít pizzerii zrovna nyní, ostatně vládní nařízení to ani nedovolují. Můžete však čas pandemie využít k tomu, že si naplánujete otevření, jakmile skončí platnost restrikcí.

Ano, využijte volné večery, během kterých nemůžete nikam chodit, k sestavení podnikatelského plánu. Sepište si, co všechno budete muset do začátku nakoupit, nezapomeňte započítat vybavení, jako jsou pece na pizzu, základní suroviny či nájem. Pokud se chystáte nabízet rozvoz, připočítejte peníze na pohonné hmoty, nějakou investici bude vyžadovat také marketing atd.

Jaké vybavení vlastně potřebujete pro pizzerii?

Dobrá pec na pizzu napadne asi každého. Nemusí být stará kamenná, perfektně poslouží i elektrické pece. Jsou poměrně malé, takže jich můžete naskládat několik na sebe a ušetřit tak místo. Ale co dalšího?

S troubou se pojí také lopaty na pizzu. Ty je třeba vybírat podle velikosti pizzy a trouby. Typicky jsou vyrobené z hliníku, který je odolný a lehký zároveň, což u velké lopaty oceníte.

Do čeho byste dále měli investovat, je kynárna. Vyplatí se, protože v ní těsto vykyne rychle a vždycky. Udržuje konstantní teplotu, vašemu těstu se v ní bude skutečně dařit.

Vychytávky do budoucna, aby zákazníci nemuseli čekat

Existuje samozřejmě celá řada vybavení pro pizzerie, které sice není nutností, ale ušetří vám hodně času. Příkladem mohou být hnětače, ty vás zbaví zdlouhavé práce s přípravou těsta. Pak také například kráječ rajčat nebo jiní poměrně levní, ovšem rychlí pomocníci. Tohle všechno objevíte časem. Nebo raději hned? Udělejte si průzkum, dokud je čas, všechno si sepište, a až se restaurace znovu otevřou, můžete začít.

Tip na závěr: Velkou roli hraje i prostředí. Nezapomeňte si proto naplánovat design interiéru, podívat se, kde nakoupíte nábytek, případně kolik stojí služby profesionálního interiérového designéra.

Líbil se vám článek? Řekněte o něm přátelům: